Aneta Schaap-Oziemlak – Bio-inspired Think Tank


Hoe is je bedrijf ontstaan?

Het begon toen ik mijn vierde postdoc in Warschau in Polen aan het afronden was.

Het was mijn ambitie mijn eerste bedrijf te starten! Om de samenwerking  tussen de sector en de academische wereld te bevorderen! Kortom: mijn eigen Agile team van medewerkers opzetten en Agile projectmanagement introduceren!

Toen ging ik in de zomer van 2017 mijn plan pitchen op het Leiden Bioscience Park en ontmoette daar ik twee geweldige mensen, te weten: Thijs de Kleer, directeur van Biopartner en Barbara Brunnhuber. Twee geweldige community builders en zeer betrokken bij de ondersteuning van start-ups in het Leiden Bioscience Park. Barbara, met haar geweldige organisatietalent en NETWERK, heeft mij kennis laten maken met een aantal C-level mensen van zowel gevestigde bedrijven als van start-ups. Hierdoor kreeg ik, vooral in de beginfase waardevolle, adviezen en constructieve feedback op het concept en de missie van Bio-Inspired Think Tank als startup. Bijvoorbeeld met Dr Jaap Koopman, CEO van Fibriant BV, Dr Hand Peter Mulder, mede-oprichter van Idris Oncology BV en Paula van Rossum, Chief Business Officer van Toxys. Ik ben hen, maar vooral Thijs en Barbara zeer dankbaar.

Zo kon ik op 17 juli 2017 mijn bedrijf in bij de KvK in Den Haag inschrijven en kon het echte werk beginnen. Voor het einde van 2017 had ik zo’n 80 netwerkbijeenkomsten bijgewoond. Daar heb ik niet alleen heel veel van geleerd, maar is ook mijn netwerk sterk uitgebreid.

Mijn belangrijkste lessen uit deze tijd waren:

  1. One size does not fit all
  2. Netwerken, netwerken, netwerken. Hiermee promoot je je bedrijf en maak je ook vrienden.
  3. Ondernemen is niet voor iedereen weggelegd. Doe het niet omdat het trendy is, maar doe het vanuit je passie.
  4. Heb uithoudingsvermogen. Het is hard werken en Je begint geen eigen (startend) bedrijf omdat het TRENDY is.

Wat doet Bio-inspired Think Tank?

Bio-inspired Think Tank ontwikkelt AGILE publiek-private sector CONSORTIAS voor de uitvoering van R&D-projecten.
Ook verzorgen wij AGILE teambuilding en Shape Your Leadership workshops.
Daarnaast bieden wij onafhankelijk advies in Life Sciences, waaronder regeneratieve geneeskunde en weefselmanipulatie.

Bio-inspired Think Tank maakt het verschil door bedrijven te helpen Agile te worden. Je bedrijf runnen als een Agile startup in Life Sciences is zeker nog zeldzaam in Europa. Soms heb ik inderdaad het gevoel dat ik hier aan het pionieren ben als vrouwelijke Agile CEO 😀.

Hoe zie je de toekomst?

Het is mijn ambitie om als Agile Life Sciences start-up met mijn patent-georiënteerde Agile projecten en unieke Agile workshops wereldwijd erkend te worden.

Waarom op het Leiden Bio Science Park?

Als je naar de kaart van het LBSP kijkt, zie je een grote diversiteit aan organisaties en ondernemingen. Er zijn 215 organisaties, waaronder 150 Life Sciences en Health bedrijven, start-ups, academische instituten van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum. Er is zelfs het Netherlands Institute for Space Research. Je voelt de vibes van de internationale Life Sciences, en academische gemeenschap. De grote multinationale diversiteit is ontzettend waardevol. Daarbij zijn er de vele goed georganiseerde netwerkevenementen waar niet alleen de bedrijven en organisaties van het LBSP komen, maar ook externe gasten van harte welkom zijn!

Ik zou willen dat alle bedrijven op het LBSP in 2022 volledig GROEN gaat, door zo veel als mogelijk papierloos te gaan werken. Zou het niet geweldig zijn, wanneer dit een gezamenlijk streven wordt voor de gehele LBSP-gemeenschap?

En buiten het werk?

Buiten werk geef ik graag van tijd tot tijd iets waardevols van mij aan de LBSP gemeenschap en andere internationale gemeenschappen zoals de Canadese #hirePhD en het innovatieve Venture Café uit Rotterdam en Boston. Vooral het gratis aanbieden van mini-workshops over AGILE teambuilding en personal branding.

Verder zet ik mijn overtollige energie op het Universitair Sportcentrum Leiden om in positieve energie! Ik hou van sporten: van Zumba tot Power Yoga😊, en ik hou van zingen en spelen op mijn akoestische gitaar! Dat houdt me inderdaad gelukkig en gezond!

Aneta Maria Schaap-Oziemlak

Mijn volledige naam is Aneta Maria Schaap-Oziemlak. Ik ben de oprichter en CEO van Bio-inspired Think Tank, een innovatief start-up bedrijf gevestigd in BioPartner 3 in het Leiden Bioscience Park. Dit is overigens het enige bedrijf met zo’n naam, het weerspiegelt mijn dynamische en energieke persoonlijkheid, ook zoals te zien op bijgaande foto 😀.

Je kunt meer lezen over de Agile teambuilding workshop op de website

Je kunt Aneta volgen op youtube kanaal

Share this post