24 maart 2022 Bedrijfsbezoek Toxys

Toxys

Toxys is een Nederlands biotechbedrijf dat innovatieve in vitro toxiciteit screening oplossingen biedt om snel gevaarlijke en potentieel carcinogene eigenschappen van nieuwe verbindingen te identificeren tijdens de vroege fasen van product- en geneesmiddelenontwikkeling. Wij streven ernaar onze klanten informatie te verschaffen die van essentieel belang is om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over welke verbindingen verder moeten worden ontwikkeld in de pijplijn voor de ontwikkeling van geneesmiddelen/compounds, en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van betere geneesmiddelen en producten en aan de vermindering van het aantal dierproeven. Zij bieden diensten aan op de volgende gebieden:

Genetische toxicologie

Zij beschikken over uitgebreide ervaring en knowhow op het gebied van de genetische toxicologie. Wij combineren vaak onze unieke ToxTracker assay met een reeks uitgebreide protocollen en aanvullende assays om het onderliggende mechanisme van genotoxiciteit te ontrafelen en de uitkomsten te voorspellen in de voorgeschreven in vitro en in vivo genotoxiciteitstests.

Ontwikkelings-toxicologie

Door hun expertise op het gebied van stamceltechnologieën en reporter systemen te combineren, hebben wij ReproTracker gegenereerd, een in vitro assay die in staat is om sleutelprocessen in de vroege embryonale ontwikkeling te visualiseren. De assay kan worden toegepast voor de beoordeling van de ontwikkelingstoxicologie in de vroege fasen van de geneesmiddelenontwikkeling.

Mechanische toxicologie

Alle tests die bij Toxys worden ontwikkeld, zijn gericht op het begrijpen van het mechanisme dat aan de toxiciteit ten grondslag ligt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit mechanistisch inzicht essentieel is om de resultaten van in vitro testsystemen te vertalen naar een relevantie voor de mens. Deze op mechanismen gebaseerde testsystemen kunnen bijzonder nuttig zijn in een Adverse Outcome Pathway (AOP) benadering voor zowel genotoxische als niet-genotoxische carcinogenen en bij de ontwikkeling van een Integrated Approach to Testing and Assessment (IATA).

Programma

  • 16.00 uur                       inloop en ontvangst
  • 16.15 uur tot 17.00 uur  bedrijfspresentatie en korte rondleiding
  • Vanaf 17.00 uur            afsluitende borrel in De Keet (BioPartner 5)

Inschrijven verplicht

Schrijf u hier in voor dit unieke bedrijfsbezoek: inschrijven

Share this post