Around the City – Jazzfestival


Nieuw jazzfestival in Leiden voor jong en oud! 

Beleef het mee: de eerste editie van het gloednieuwe jazzfestival Around the City, van 9 tot en met 12 september 2021! Jazz en Leiden gaan hand in hand. Around the City – Jazzfestival brengt het beste van jazz samen. Koop snel je tickets om coronaproof te genieten van geweldige jazz! 

Around the City vormt een podium voor talentvolle professionele jazzmusici die door corona meer dan een jaar nauwelijks hebben kunnen spelen. Maar het is ook de plek voor jou, jazz- of muziekliefhebber, om te genieten van muziek en elkaar te ontmoeten. 

Nederlandse topmusici & finale Leiden Jazz Award komen samen in één weekend 

Epicentrum voor Around the City is bij de eerste editie de Stadsgehoorzaal, maar met de droom om zoveel mogelijk podia en cafés in de stad aan te laten haken en samen met de vele jazzpodia één groot festival door heel Leiden te worden. De hele stad rond, around the city. En ver daarbuiten. De eerste versie concentreert zich in de Stadsgehoorzaal en het aan de Catharinahof gelegen Grand Café Van ’t Huis, waar je met inachtneming van de coronamaatregelen – op anderhalve meter – veilig van jazz kan genieten. 

Around the City – Jazzfestival biedt ook het podium voor de finale van het Biopartner Leiden Jazz Award, een doorgaans jaarlijks evenement waar jong talent gescout en gelanceerd wordt. Tijdens de finale op zaterdagmiddag in het programma van Around the City, zetten tijdens voorrondes zes geselecteerde acts / finalisten hun beste been voor om uiteindelijk de felbegeerde Biopartner Leiden Jazz Award te winnen, waaraan een geldprijs van € 1.000 is verbonden. 

Finale Biopartner Leiden Jazz Award

Voor jong en oud, Leidenaren en expats
Around the City is een avontuurlijke tocht langs en door alle facetten van jazz. Langs de muziek en  de muziekliefhebbers. Of zij nu al groot jazzliefhebber zijn, of op zoek zijn naar een plek om contact te maken, met anderen, met muziek. Iedereen is welkom. Zo is er op zaterdagmiddag speciaal voor kinderen het Artvark Saxophone Quartet, terwijl in de avonduren in de Grote Zaal Nederlandse topmusici met internationale faam het ‘mainstage’ betreden: de Saskia Laroo Band en Round Midnight Orchestra. 

Maak een keuze uit het programma en bestel je kaartjes vooraf. De kaartjes zijn per dagdeel of programmaonderdeel te kopen. Ook kun je een passepartout aanschaffen om zaterdag en zondag met fikse korting te komen genieten! We houden rekening met alle coronamaatregelen en zorgen dat jij en je gezelschap op 1,5 meter van anderen kunnen zitten. 

Programma: 

Donderdag 9 september: Leidse Geluiden: Ben van den Dungen Quartet 
Tickets via leidsegeluiden.nl 

Vrijdag 10 september: Leidse Allstar band met o.a. Arto Boyadjian en Johan Plomp  
De Buurt/Culthuis
Tickets via leidsegeluiden.nl

Klik hier voor meer informatie

Share this post