Biopartner 5: inspiratie voor duurzame ontwikkeling


Een nieuw gebouw verrijst op het Bio Science Park: Biopartner 5. Biopartner is de succesvolle incubatororganisatie die nauw verweven is met de groei van het park en ontwikkelt haar vijfde gebouw als huiskamer voor de nieuwe campus in Oegstgeest.

Biopartner 5 heeft als doel om te pionieren in het nog kale gebied en de campusvorming in Oegstgeest verder op gang te brengen. Naast de karakteristieke flexibele laboratorium- en kantoorruimte voor start-ups, worden daarom uitgebreide ondersteunende faciliteiten gecreëerd zoals een restaurant, vergadercentrum, wintertuin en terras. Zo ontstaat een inspirerende werkomgeving waarin de samenwerkende cultuur van het Leiden Bio Science Park centraal staat.

Duurzaam en inventief

Het gebouw biedt inspiratie voor een duurzame ontwikkeling van de campus. Op een inventieve manier is de staalconstructie uit het nabijgelegen Gorleaus laboratorium gedemonteerd en hergebruikt als demontabele hoofddraagconstructie. Het robuuste staal is als zichtwerk toegepast en geeft karakter aan de nieuwbouw waarin de geschiedenis van het bekende laboratorium wordt voortgezet.

Circular Awards

Dat blijft niet onopgemerkt, want het gebouw is inmiddels genomineerd voor de Circular Awards 2021. “Daarnaast ontvingen we vorige week voor het Biopartner-gebouw nog een ‘kadootje’ in de vorm van het rapport van NIBE. Op basis van hun berekeningen bevestigingen zij in dit rapport, dat door de grootschalige circulaire toepassingen Biopartner het eerste Paris Proof-gebouw van Nederland is geworden”, vertelt Paul Nijhout, partner van projectontwikkelaar Stone22. 

 

Share this post