Denk mee in het Ondernemerspanel van EZK


Wil jij als ondernemer meedenken over het ondernemersbeleid en de communicatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)? Denk aan verduurzaming, financiering, digitalisering, regelgeving en ondernemingsklimaat. Meld je dan nu aan voor het Ondernemerspanel.

Wat houdt dit panel in?

  • Het hele jaar door zijn er diverse items via online methodes (vragenlijsten, chats, etc.)
  • Maandelijks hebben zijn er online discussies met beleidsmakers en ondernemers
  • Er is minimaal éénmaal per jaar een fysieke bijeenkomst met een minister

In 2022 was er een bijeenkomst over financiering van het MKB en in 2023 over regeldruk bij ondernemen in NL en internationaal ondernemen.

Online en fysiek

Het ondernemerspanel is een besloten (online) platform. Zo kun je meedoen op momenten en plekken die jou uitkomen. Daarnaast gaat het panel ook het land in om ontmoetingen te organiseren. En in het najaar ben je welkom op een grote bijeenkomst op het ministerie in Den Haag, waarbij ook de minister van EZK aansluit.

Er zijn steeds rapportages over de items, die terug gekoppeld worden aan het panel en de opdrachtgevers.

Voorbeelden van onderwerpen in de afgelopen periode

  • Regeldruk
  • Dienstverlening mkb-financiering
  • Ondernemingsklimaat
  • Internationaal ondernemen
  • Diversiteit

Wie kan zich aanmelden?

Er wordt gestreefd naar een diverse groep mkb-ondernemers: vrouwen en mannen, grotere en kleinere bedrijven, van starters tot gevestigde bedrijven (met personeel), uit verschillende sectoren en regio’s van het land. We willen doorgroeien naar een panel van meer dan 200 ondernemers. Op dit moment zijn er al bijna 150 aanmeldigen. Ook ondernemers uit de Leidse regio worden van haret uitgenodigd om aan te sluiten.

Meedoen?

Wil je graag aansluiten? Stuur dan een mail naar Joke Busschots van de regionale netwerksamenwerking Economie071. Dan wordt je aanmelding verder in gang gezet.

Zie ook de videoboodschap van minister Adriaansens (EZK) en minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) over het Ondernemerspanel

Share this post