En de winnaar is ….


Gedurende 2,5 weken kon het publiek zijn voorkeur uitspreken voor de winnende foto. En daar is massaal gebruik van gemaakt, met als resultaat een top vijf van zeer diverse, maar aansprekende foto’s.

toelichting bij de foto’s

Alle foto’s waren door de fotografen voorzien van een toelichting of tekst.

Nr. 5

We zien we zowel de stad als het park, met elkaar verbonden door een prachtig natuurfenomeen.

De kansen die het LBSP creëert voor de Leidsche omgeving, geïllustreerd door de regenbogen die vanuit het Leiden Bio Science Park naar de omgeving gaan.

Tahmina Fariaby

Nr. 4

De Leidse vlag wappert (onderste boven) in de wind voor het Astrellas gebouw.

Een van de mooie moderne gebouwen die op het Bio Science Park staan en ook hierbij de Leidse vlag als symbool van verbinding

Joke van der Zwet

Nr. 3

Een foto met een zeer goede compositie, de beeldende kunst aan weerszijden omlijst het doorkijkje naar de gebouwen van het Bio Science Park. De toelichting is in de vorm van een gedicht

Oude liefde

Oude liefde / Roest / Niet

Wat blijft / Aan de Plesmanlaan / Zijn de kunstwerken / Van Frans de Wit

Zij blijven / In roest / Voor altijd / Voortbestaan

Door water / En zuurstof / In de / Open lucht

Nabij het / Leiden Bio Science Park / Doen zij / Hun intrede

En verbinden / Aldaar / Het verleden / Met het heden

Leon Algra

Nr. 2

Een foto die ook ontspanning en rust toont op het Park, waar over het algemeen erg hard gewerkt wordt.

Midden in de stad en toch zo dicht bij de natuur, op het andere terras zie je de werknemers, verder de biologie onderzoeken van de Rijksuniversiteit en de Leidse vlag als symbool.

Joke van der Zwet

Nr. 1 – de winnende foto

Een foto die heel letterlijk de wetenschap en de stad Leiden in één beeld vangt. Genomen in het centrum van Leiden omvat deze foto de binding mét en de liefde voor de wetenschap van deze mooie universiteitsstad.

De stad Leiden krijgt door deze foto letterlijk en figuurlijk een injectie van het Bioscience Park, midden in het hart van de Leidse sleutels.

De wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie van het Bioscience Park is groot.
Er wordt door het Bioscience Park veel werkgelegenheid gecreëerd en de stad Leiden wordt als kennisstad steeds beter op de kaart gezet.
Internationaal gezien telt het Leidse Bioscience Park echt mee en veel buitenlandse gasten weten de weg naar Leiden te vinden.
Dit bekent ook weer een extra injectie voor de stad Leiden, er wordt bijvoorbeeld meer gebruik gemaakt van hotels en restaurants.

Ineke Oudshoorn

Share this post