Extra forenzenbussen voor LBSP


Arriva zet vanaf aanstaande maandag 30 augustus extra bussen in op verschillende drukke lijnen in de dienstregeling. Het ov-bedrijf monitort dagelijks het aantal reizigers per buslijn en op basis daarvan worden vooral tijdens de spitsuren op werkdagen meer reizigers verwacht dan de afgelopen periode.

Het busbedrijf baseert zich niet alleen op de eigen monitoring en landelijke verwachtingen, maar ook op het gegeven dat de zomervakantie afloopt en het MBO-, HBO- en Universitair onderwijs op maandag 30 augustus weer van start gaat. Met de extra ritten probeert de organisatie zo goed mogelijk in te spelen op de reizigersontwikkeling.

De extra ritten komen op de lijnen 20-21-221-621 tussen Noordwijk en Leiden, de lijnen 147-247 Nieuwveen-Nieuwkoop-Alphen aan den Rijn, R-net 400 Zoetermeer-Leiden, R-net 430-431-432 Katwijk-Leiden en R-net 470 Alphen aan den Rijn-Schiphol.

Met de uitbreiding op de lijnen 20-21-221-621 vangt Arriva de groei van het aantal forenzen, scholieren en studenten naar het Bio Science Park op (lijnen 221 en 621) en daarnaast wil het bedrijf daarmee de drukte in spitsritten van Noordwijk naar Leiden verlichten (lijnen 20 en 21).

Op het traject Leiden Centraal – Leiden Lammenschans ziet Arriva nu al een groei in het aantal reizigers. Het gaat voornamelijk om scholieren en studenten. Met het opstarten van het hoger onderwijs zal die drukte naar verwachting verder toenemen. Daarom worden aan de hele R-net lijn Zoetermeer-Leiden meer ritten toegevoegd in een bredere ochtend- en middagspits.

R-net 430-431-432 Katwijk-Leiden
De extra spitsritten van de lijnen 430, 431 en 432 richten zich vooral op het forensenvervoer tussen Katwijk en Leiden.

R-net 470 Alphen aan den Rijn-Schiphol
In de ochtendspits rijdt Arriva twee extra ritten op de R-net lijn van Alphen aan den Rijn naar Schiphol.

Glimble
Reizigers kunnen vanaf nu vooraf hun volledige reis van deur tot deur plannen, boeken en betalen met de nieuwe app ‘Glimble’ die Arriva heeft gelanceerd. Deze is te downloaden via de App store, de Google Playstore of via www.glimble.nl.

Mondkapje
Voor het reizen met het ov geldt dat het dragen van een mondkapje nog steeds verplicht is.

Share this post