Gekweekt met passie, liefde en koffiedik!


Ze noemen hem ook wel de vegetarische biefstuk: de oesterzwam. De oesterzwam is een paddenstoel die zijn naam de danken heeft aan zijn oestervormige hoed. Anders dan de champignon is de smaak vol, maar ook zacht, romig en nootachtig. Door deze verfijnde smaak is de zwam een prachtig product om mee te koken. En het mooie is, het kweken er van is super makkelijk! Fungi Farmers kweekt ze op biologische wijze, met de hulp van, jaja, koffiedik!

Lekker biologisch!

Fungi Farmers haalt met de bakfiets bij diverse bedrijven in de omgeving van Elburg koffiedik en plastic emmers op. Van het koffiedik wordt substraat gemaakt, waarmee oesterzwammen worden gekweekt in de opgehaalde emmers. De vers gekweekte oesterzwammen worden hierna weer aan de bedrijven (en particulieren) terug geleverd. Een mooie manier om mee te helpen aan een schonere en duurzamere stad en het levert nog eens een heerlijk en gezond product op!

Wat zijn oesterzwammen?

Oesterzwammen horen bij de productgroep Groente en peulvruchten en is net als andere paddenstoelen een schimmel. De naam hebben ze te danken aan hun oestervormige hoed, die wel 20 centimeter groot kan worden. Naast dat het een super mooi product is om mee te werken en het op veel verschillende manieren gebruikt kan worden zijn deze zwammen met een gezondheidswaarde van 7,1 ook nog eens gezond!

Meer weten?

Stuur een mail aan de Fungi Farmers Emanuela & Inge
Of bekijk de LinkedIn pagina

Share this post