Laat studenten het uitzoeken

JIP master 2022

JIP 2022 – Joint Interdisciplinary Project

JIP is een facultatieve masteropleiding aan de TU Delft, opgenomen in het curriculum, waarbij studenten in groepen van ± 5 studenten gedurende 10 weken fulltime werken aan een door het bedrijfsleven vastgestelde uitdaging. De cursus is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden van studenten in het werken over disciplines heen en vanuit een uitdaginggedreven perspectief. Voor de studenten brengen JIP-projecten unieke kenmerken naar voren zoals, een startpunt in grote open-einde problemen, een waardegedreven benadering van probleemformulering en besluitvorming, training van zelfbewustzijn en zelfleiderschap in combinatie met teamwerk in projecten die de aanpak van engineering probleemoplossing, maatschappelijke zorgen en een ondernemende mentaliteit en werkwijze vereisen.

De projectopdrachten in het kader van het JIP betreffen innoverende interdisciplinaire diepgaande integratieve ontwerp- of onderzoeksprojecten, en zijn gericht op het creëren van waarde voor de samenleving. De oplossingen moeten ecologisch, sociaal en economisch duurzaam zijn. De uitdagingen vereisen dat innovatieve engineering en technologie in een interdisciplinaire denkwijze in evenwicht zijn met niet-engineering aspecten zoals maatschappelijke relevantie en impact, en ‘out-of-the-box’ business ‘in the niche’ ontwikkeling. De oplossingen moeten uitvoerbaar zijn. De teams die aan de uitdaging werken hebben een diverse achtergrond vanuit de verschillende faculteiten aan de TU Delft. In JIP 2022 zullen ongeveer 50 bedrijven/projecten en 240 studenten deelnemen.

Info: www.jointinterdisciplinaryproject.nl

Deelneming van de onderneming

Elk studententeam zal worden begeleid door een bedrijfscoach. We verwachten van de bedrijfscoach:
  • Regelmatig (minimaal wekelijks) de studenten ontmoeten
  • Aanwezig zijn bij de Kick Off en de teambeoordelingen.
  • Aanwezig zijn bij de eindbeoordeling en evaluatie samen met het academisch personeel.

Het eindrapport van het team en de verdediging van het team zijn vertrouwelijk.
De reviews en de publieke presentatie met andere teams en bedrijven zijn openbaar (open source).
Het bedrijf organiseert een studie/buitentrip indien dit mogelijk is onder de huidige (coronapandemie) RIVM restricties voor het eigen studententeam (bedrijfscasus gerelateerd).
Het bedrijf kan een bedrijfsworkshop/lezing (optioneel) ontwikkelen of co-creëren voor het JIP programma en andere teams (naast het eigen studententeam).

Praktische informatie

Een vergoeding van de reiskosten van de studenten door het bedrijf, voor het bezoeken van het bedrijf en/of project-stakeholders gedurende het project. Geen beperking voor reizen met het openbaar vervoer voor (internationale) studenten zonder OV-chipkaart voor studenten. Optioneel: Een stagevergoeding, volgens het beleid van het bedrijf.

De werkplek van het studententeam bevindt zich zowel in het bedrijf als aan de TU Delft, afhankelijk van de geldende beperkingen van het bedrijf, de TU Delft en het RIVM corona pandemie.

Contact:

Birgit de Bruin
Program director JIP

E: b.j.e.debruin@tudelft.nl
T: +31 (0) 6 2232 0951

JIP: www.jointinterdisciplinaryproject.nl
JIP: companies-jip@tudelft.nl

Share this post