Leidens Ontzet 2022 & European City of Science: Echt Waar?!

3 October - Geuzen intocht

Leidens Ontzet is een unieke gebeurtenis. Met één van de grootste volksfeesten van Nederland vieren en herdenken we ieder jaar de bevrijding van de stad op 3 oktober 1574. Een levende traditie van bijna 450 jaar

3 October - Echt Waar?!

Het thema van Leidens Ontzet dit jaar is “Echt Waar?! Hiermee leggen we de link met Leiden2022: het City of Science-jaar dat in 2022 in Leiden gevierd wordt.

De organisatie is sinds 1886 in handen van de 3 October Vereeniging. Met activiteiten als minikoraal (met alle basisschoolkinderen), uitdelen van haring & wittebrood en 3 October University (ism Universiteit Leiden), betrekken wij zoveel mogelijk mensen bij het gedachtegoed van vrijheid en verbondenheid. Maar liefst 300 mensen werken hieraan mee, ondersteund door 3.000 enthousiastelingen en ruim 18.000 leden. Leidens Ontzet is erkend als Nederlands immaterieel erfgoed.

Leidens Ontzet wordt druk bezocht door zo’n 200.000 bezoekers uit Leiden en omgeving. 3 Oktober kan alleen zo groots gevierd worden dankzij de structurele steun van het bedrijfsleven. Als bedrijf kunt u op verschillende manieren het Feest der Feesten mede mogelijk maken. In ruil voor deze betrokkenheid biedt de 3 October Vereeniging tal van exclusieve privileges.

  • Het 3 October Gilde. Het Gilde is een groep van ondernemers uit Leiden en omgeving die de traditie van Leidens Ontzet structureel steunen. Met een symbolische bijdrage van 310 (drie tien) euro per jaar maken ze onder andere de Grote Hutspotmaaltijd op 2 oktober mogelijk. Jaarlijks zijn er diverse evenementen. Eén ervan is de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe (haring) . De opbrengst van deze veiling kwam de laatste jaren ten goede aan de viering van Leidens Ontzet in zorginstellingen in en om Leiden.
  • 3 October-partner. U kunt er ook voor kiezen eenmalig te steunen. Dat kan door te adverteren in onze communicatiemiddelen. Een uitgelezen kans voor het vergroten van uw naamsbekendheid en om Leiden uw betrokkenheid bij de stad en samenleving te laten zien!
  • Alle mogelijkheden vindt u op de website van de 3 October Vereeniging.

Als 3 October Vereeniging komen we graag ook bij u langs, om u en uw medewerkers te vertellen over Leidens Ontzet. Dr. Reddy’s Research and Development ging u al voor. Wist u bijvoorbeeld dat er dankzij Leidens Ontzet, de stad Leiden haar Universiteit kreeg en dus ook Leiden Bio Science Park er is mede dankzij die gebeurtenissen in 1574?

Creatief als de 3 October Vereeniging is met de organisatie van het Feest der Feesten, zo creatief denken zij ook graag met u mee naar welke partnership bij u past. Wilt u samenwerken en Leiden uw betrokkenheid tonen? Neemt u dan contact op met René Preenen van de 3 October Vereeniging (06-51458091)

Share this post