Liander verzoekt om uw 10-jaarsprognose elektriciteit

Liander verzoekt om uw 10-jaarsprognose

Als ondernemer wilt u kunnen vertrouwen op een betrouwbaar elektriciteitsnet. Voldoende stroom ontvangen op het moment dat u dat nodig heeft. Gelukkig gaat dat in Nederland al decennialang erg goed, wij hebben één van de betrouwbaarste netten in de wereld!

Capaciteit

Door de snelle economische groei en de effecten van de energietransitie raakt het elektriciteitsnet op steeds meer plekken in Nederland vol. Dat betekent dat de netbeheerder, Liander in dit geval, het net eerst moet uitbreiden voordat er nieuwe ondernemers op aangesloten kunnen worden of bestaande ondernemers kunnen groeien. Een enorm vervelende situatie!

Toekomstige vraag in beeld krijgen

U kunt helpen om de noodzakelijke netverzwaringen tijdig te plannen door mee te werken aan de zogenaamde ‘10 jaarsprognose’. Liander vraagt deze dit voorjaar uit bij alle grootzakelijke klanten. U bent een groot zakelijke klant wanneer uw aansluiting groter is dan 3×80 ampère.

Uitvraag

In deze uitvraag vraagt Liander u een beeld te schetsen van de ontwikkeling van uw vermogensbehoefte, uitgedrukt in kW (niet te verwarren met uw jaarverbruik in kWh). Geen eenvoudige vraag, maar wel van groot belang dus voor het functioneren van ons elektriciteitsnet in de toekomst!

Houd tijdens het invullen onder andere rekening met plannen op het gebied van elektrisch vervoer, overgaan van aardgas naar elektriciteit of het opwekken van elektriciteit door bijvoorbeeld zonnepanelen. Uiteraard is het belangrijk dat u de prognose zo goed mogelijk invult. Het kan daarbij verstandig zijn om een installateur of energieadviseur te vragen hierbij te helpen.

Geef uw prognose nu door

U kunt de 10-jaarsprognose snel en eenvoudig doorgeven via Mijn Liander.

  • Heeft u al een Mijn Liander-account? Log dan in als zakelijke klant en ga naar het tabblad ‘Aansluitingen’. Klik op ‘Vul hier uw prognoses in’ achter ’10-jaarsprognose’. U krijgt nu een overzicht van uw aansluitingen waar u de 10-jaarsprognose voor dient in te vullen.
  • Heeft u nog geen Mijn Liander-account? Maak deze dan eerst hier aan.

Meer weten?

Wilt u nog meer lezen over de 10-jaarsprognose? Kijk dan op de website van Liander.

Share this post