MKB: ga aan de slag met digitalisering!


Het MKB staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Denk aan verduurzaming, digitalisering en het vinden van de juiste mensen op de arbeidsmarkt. De provincie wil ondernemers ondersteunen om die veranderingen bij te benen. Zij stellen budget beschikbaar voor maatwerk op regionaal niveau zodat ondernemers bewust de keuze kunnen maken of ze wel of niet aan de slag gaan met digitalisering.

Door en voor ondernemers

Economie071 heeft voor het thema digitalisering een aanvraag gedaan en toegekend gekregen. Er wordt nu een initiatief opgestart waarmee het mkb in de regio concreet aan de slag kan met de kansen die digitalisering biedt. Door en voor ondernemers, gefaciliteerd vanuit Economie071.

Om het initiatief in goede banen te leiden, is Dwayne van der Klugt tot eind 2022 aangesteld als projectleider. “Samen met de ondernemersverenigingen en gemeenten ga ik ondernemers helpen bij het verzilveren van digitaliseringskansen, door de vragen van de ondernemers op te halen en daar passende oplossingen voor te vinden, vertelt Dwayne.

Zelfscan

Het project begint met het duidelijk(er) maken aan mkb’ers wat digitalisering inhoudt. “Wat zijn de thema’s, de kansen en de mogelijkheden voor digitalisering. Ondernemers krijgen ook de kans om een zelfscan uit te voeren om te zien welke kansen, en soms bedreigen, voor hen relevant zijn”, legt Dwayne uit.

Voucher en coaching

Vervolgens gaan we hen helpen met de eerste digitaliseringsstappen door workshops te geven. Op het moment dat ondernemers daarna verder willen gaan, dingen willen testen en uitvoeren, kunnen ze een voucher krijgen om een expert in te huren die hen verder helpt. Er is een coachingstraject beschikbaar, zodat ondernemers kunnen sparren en nadenken over wat voor hen de juiste route is. Dat kan per mkb’er immers verschillend zijn.”

Meer lezen?

ga naar Economie 071

Veilig internetten met Tweestapsverificatie

Door het instellen van tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je whatsapp, e-mailaccount of internetaccount waar je gebruik van maakt. Er zijn verschillende vormen van tweestapsverificatie, ook wel security key, dubbele beveiliging of authenticatie genoemd. Een daarvan is een toegangscode die naar een vertrouwd apparaat van jou wordt gestuurd om in te kunnen loggen. Hackers hebben dan aan je gebruikersnaam en wachtwoord alleen niet meer genoeg om toegang tot je account te krijgen.

Share this post