Nieuwe Fabriek farmaconcern Bristol Myers Squibb (BMS) op Leiden Bio Science Park


In het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park komt een nieuwe celtherapiefaciliteit van het Amerikaanse Bristol Myers Squibb. Dit biofarmaceutische bedrijf gaat hier de CAR-T-celtherapie produceren en ontwikkelen voor onder meer patiënten met bloedkanker (leukemie)

BMS was op zoek naar een locatie voor een nieuwe fabriek in Europa om de celtherapieën zo snel mogelijk te kunnen leveren aan Europese patiënten. Het bedrijf maakte donderdagochtend bekend dat de keuze op Nederland is gevallen.

Bij de keuze voor Nederland was de beschikbaarheid van veel hoogopgeleide werknemers met kennis van de productie en ontwikkeling van geneesmiddelen doorslaggevend, zo zegt Véronique Walsh, algemeen directeur van BMS Benelux. ‘Nederland heeft een geweldig rijk ecosysteem. Dat stelt ons in staat snel voldoende mensen te rekruteren.’ De productiefaciliteit zal werk bieden aan zeker vijfhonderd mensen.

Bas Reichert, voorzitter van de ondernemersvereniging OVBSP: “Wij heten BMS van harte welkom op het Leiden BioScience Park en zien dit als een belangrijke ontwikkeling voor het Park. Het zal een stimulans vormen voor educatie en talentwinkeling in de regio. En waarschijnlijk leiden tot een toename van service providers en toeleveranciers voor alle bedrijven op het park. Hierdoor neemt het aanzien en de aantrekkelijkheid van het park toe.

De OVBP ziet de keuze van BMS voor het LBSP als een erkenning van het uitstekende life science ecosysteem. Dit bevestigt des te meer de noodzaak voor betere bereikbaarheid en parkeergelegenheid op het park en huisvesting voor onze medewerkers.

Share this post