Nieuwe situatie afrit 8 Leiden-West


Vanaf donderdag 24 juni geldt er een nieuwe situatie op de A44 richting Amsterdam, dan zijn de afritten 9 en 8 gecombineerd. Verkeer vanuit richting Wassenaar dat gebruik wil maken van afrit 8 (Leiden-West), moet bij afrit 9 (Leiden-Zuid) al de keuze maken. Deze wegaanpassing is 1 van de stappen die de komende maanden worden uitgevoerd ter voorbereiding op de aanleg van de definitieve weginrichting van aansluiting Leiden-West. Om de nieuwe situatie aan te leggen, voeren we de avond/nacht voorafgaand werkzaamheden uit en zijn de afritten 9 en 8 op de rijbaan richting Amsterdam afgesloten.

Afsluiting afrit 9/8 op A44 richting Amsterdam dicht op 23/24 juni

Op woensdag 23 juni zijn de afritten 9 (Leiden-Zuid) en 8 (Leiden-West) op de A44 richting Amsterdam vanaf 21.00 uur afgesloten tot 05.00 uur de volgende ochtend. Ook is er 1 rijstrook afgesloten. Er blijft 1 rijstrook richting Amsterdam beschikbaar.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het frezen en aanbrengen van asfalt. Met name het frezen kan hoorbaar zijn in de directe omgeving.

Omleiding

Tijdens de afsluiting van de afritten 9 en 8 wordt het verkeer omgeleid via aansluiting Oegstgeest (7).

Reserve-avond/nacht

Er is een reserveavond/nacht gepland voor de dag erna (donderdag 24 juni vanaf 21.00 tot 05.00 uur de volgende ochtend) indien de werkzaamheden door onvoorziene (weers)omstandigheden niet door kunnen gaan.

Share this post