Onbenut talent


Een groot aantal getalenteerde en hoogopgeleide mensen, komt niet aan het werk ten gevolge van een arbeidsbeperking. Terwijl er een toenemende onvervulde vraag is naar geschikt personeel.
Om een passende werkplek te kunnen bieden zijn soms aanpassingen nodig. Niet alleen fysieke, zoals de inrichting en bereikbaarheid van de werkplek, maar ook gericht op de algehele acceptatie van mensen met een arbeidsbeperking in de teams en de bijbehorende begeleiding.

Voor een diverse groep medewerkers een fijne werkplek bieden en daarmee een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving is voor veel organisaties een belangrijk thema. Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) helpt mensen met een arbeidsbeperking aan passend werk en maakt de match tussen organisatie en kandidaat.

Hierin werken zij samen met diverse ministeries, provincies , en gemeenten. Maar ook steeds meer met private organisaties zoals de ANWB, De Volksbank en Avery Dennison op het LBSP, net als de meer dan 100 partnerorganisaties.

Al meer dan 10 jaar zet de stichting zich in voor mensen met een arbeidsbeperking en jaarlijks begeleiden zij zo’n 200 professionals naar een passende baan. De professionals kenmerken zich als loyale medewerkers en dragen bij aan een inclusieve werksfeer, goed werkgeverschap is immers steeds belangrijker op deze krappe arbeidsmarkt. 

Wilt u bekijken of hier kansen liggen voor uw bedrijf?
Neem dan contact op met Adviseur Werkgevers Irene Stortenbeek. Zij vertelt u graag meer over de mogelijkheden in de samenwerking. Zij is te bereiken via irene@studerenenwerkenopmaat.org of via het telefoonnummer 06-27 96 48 35.

Share this post