Ontmoet de knappe jonge koppen die de toekomst vormgeven


Bright Young Minds Week

In september organiseert Leiden twee grote internationale evenementen met jonge onderzoekers in de hoofdrol. Tussen 13 en 18 september ontvangt Leiden 250 Bright Young Minds uit heel Europa. Deze jonge talenten, in de leeftijd van 14 tot 35 jaar, zullen tijdens de Bright Young Minds Week meedoen aan de European Contest for Young Scientists (EUCYS) en de EU TalentOn wetenschapswedstrijden.

2022 is een bijzonder jaar: het is het Europees Jaar van de Jeugd en het jaar waarin Leiden de Europese Stad van de Wetenschap is. Daarmee is Leiden dé hotspot voor wetenschappelijk talent. EUCYS is het belangrijkste Europese platform voor jeugd- en studentenwetenschap. 14- tot 21-jarige talenten presenteren hun projecten binnen STEAM (Science Technology Engineering Arts & Mathematics).

Tijdens TalentOn zullen wetenschappers tussen 21 en 35 jaar de 5 EU Missies proberen aan te pakken. De 250 jonge talenten die deelnemen aan EUCYS en de EU TalentOn zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun innovatieve ideeën voor een betere toekomst, prestaties en motivatie.

Ontmoet de knappe koppen die de toekomst vormgeven

Aanpassing aan de klimaatverandering, Kanker, Klimaatneutrale en slimme steden, Herstel van onze oceanen en wateren, en Bodem Deal voor Europa, dat zijn de 5 EU-missies die tijdens het allereerste EU TalentOn zullen worden aangepakt.

In de week van 12 tot en met 17 september bruist Leiden van de Bright Young Minds. Tijdens de EU TalentOn 104 gaan jonge talenten tussen 21 en 35 jaar aan de slag met de grote vragen van morgen in deze nieuwe, door de Europese Unie gefinancierde, science hackathon.

Vandaag stellen wij drie van de Bright Young Minds van EU TalentOn aan u voor:

Bibiana Barrera Bernal

Bibiana Barrera Bernal
Mission Arena: 02 Cancer
Team: Bright Ribbons

I cannot wait to use my motivation and the skills gained over the years to contribute to solving such a mondial problem as cancer.

Bibian is een Colombiaanse klinisch onderzoeksverpleegkundige die in Berlijn woont. Zij is tot het EU TalentOn toegetreden omdat zij ervan overtuigd is dat kanker kan worden voorkomen. Bibian wil bijdragen aan de ontwikkeling van een op risico’s gebaseerde aanpak die het mogelijk zal maken om geïndividualiseerde screening- en preventieplannen op te stellen voor alle EU-burgers.

Qian Mei

Qian Mei
Mission Arena: 03 Climate-neutral and Smart Cities
Team: Greansly Bears

Cities really need to stop beating around the bush and make the hard decision to start making big changes, and fast.

Qian Mei maakt deel uit van de missie-arena Klimaatneutraal en Slimme Steden. Qian volgt momenteel een masteropleiding in duurzame stadsplanning aan het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm, Zweden. Voor haar is EU TalentOn de perfecte gelegenheid om innovatieve oplossingen voor steden te ontwikkelen en hen te helpen hun toezeggingen om groener te worden, waar te maken.

Michael Adebayo

Michael Adebayo
Mission Arena: 01 Adaptation to Climate Change
Team: Klimaso

I joined the EU TalentOn because I want to be part of a team that creates innovative solutions that will help communities adapt and become resilient against the changing climatic conditions

Als klimaat- en milieuwetenschapper maakt hij zich zorgen over de voorspelde temperatuurveranderingen voor steden in heel Europa tegen 2050, en de gevolgen die deze temperaturen zullen hebben. Michael zit in het derde en laatste jaar van zijn doctoraat aan de Universiteit van Aix-Marseille. Zijn onderzoek gaat over de invloed van temperatuurveranderingen op de grootte van planktonische foraminifera in de Indische Oceaan.

Share this post