Ontwerpwedstrijd Fietstunnel


Deadline 22 januari 2023

De Rijnsburgertunnel is één van de belangrijke verbindingstunnels tussen de binnenstad en het Leiden Bio Science Park (LBSP). Dagelijks gebruiken vele inwoners, bezoekers, scholieren, studenten en werknemers de fietstunnel. Om het nog aantrekkelijker te maken om de tunnel te gebruiken, willen de gemeente en de kunstenaars van ARTvertisements samen met jou een kunstwerk maken voor aan de wanden in de tunnel. Het thema is “de verbinding tussen kennis en cultuur, tussen LBSP en de binnenstad.” Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen!

Ontwerpwedstrijd

De gemeente heeft de Leidse kunstenaars van ARTvertisements ingehuurd om het totale kunstwerk in de Rijnsburgertunnel te ontwerpen. Zij krijgen betaald voor hun werk volgens de Fair Practice Code. Deze kunstenaars nemen de winnende inzendingen op in hun ontwerp voor het uiteindelijke kunstwerk. Hierdoor ontstaat een grote collage van inzendingen in de vorm van een 60 meter lang kunstwerk.

De kunstenaars van ARTvertisements kiezen samen met de gemeente de meest unieke inzendingen om in het uiteindelijke ontwerp te verwerken. Het kunstwerk wordt wel 60 meter lang! Daarom verwerkt ARTvertisements meerdere inzendingen in het uiteindelijke kunstwerk. Hoe cool is het als straks jouw eigen creatieve ontwerp in de Rijnsburgertunnel te zien is!?

Meer informatie en meedoen

Kijk voor de voorwaarden op Doemee Leiden

De deadline voor het insturen van een eigen ontwerp is 8 januari 2023 22 januari 2023

Share this post