Nikon opent eerste Europese Nikon BioImaging Lab in Leiden Bio Science Park


Nikon Europe B.V. heeft aangekondigd dat het zijn eerste Nikon BioImaging Lab (NBIL) in Europa gaat openen. Voortbouwend op het succes van het NBIL in Cambridge Massachusetts (VS) en het onlangs geopende NBIL in het Shonan iPark, Fujisawa City (Japan), heeft Nikon ervoor gekozen het Europese NBIL te vestigen in het prestigieuze Leiden Bio Science Park (LBSP), het grootste life sciences cluster in Nederland.

Dr. Volodymyr Nechyporuk-Zloy, NBIL Manager:

“Wij zijn zeer verheugd dat wij op het punt staan de nieuwe NBIL te lanceren in een van de top vijf meest succesvolle life sciences parken in Europa. Onze boodschap aan de vele life science- en gezondheidszorgbedrijven in de regio – wij komen eraan en willen uw technologie ondersteunen. NBIL-Leiden zal geavanceerde, volledige imaging service-oplossingen bieden, alsmede de diensten van deskundige biologen en microscopisten, die beschikbaar zijn voor het leveren van hoogwaardige celkweek-, monstervoorbereidings-, data-acquisitie- en data-analysediensten. NBIL-Leiden is er om u te voorzien van deskundige ondersteuning op het gebied van beeldvorming – on demand.”

Ida Haisma, directeur van de Stichting Leiden Bio Science Park, heet Nikon Europe welkom op het LBSP:

“Wij zijn zeer verheugd dat Nikon het Leiden Bio Science Park (LBSP) heeft gekozen voor haar Nikon BioImaging Lab. Wij zijn van mening dat de gedeelde diensten die Nikon via deze faciliteit aanbiedt, zeer gunstig zullen zijn voor de aantrekkelijkheid van het LBSP. Het zal ook een impuls geven aan de transformatie van het LBSP tot een Innovation District! Bovendien gaat met het NBIL een lang gekoesterde wens in vervulling van veel startende en middelgrote bedrijven en van onderzoekers van de verschillende instituten die in het LBSP gevestigd zijn.”

NBIL-Leiden zal particuliere ondernemingen en academische instellingen een unieke kans bieden om de nieuwste microscooptechnologie te gebruiken, kernvaardigheden te ontwikkelen in een breed scala van monstervoorbereiding en microscopische beeldvormingsexperimenten, en hun netwerkmogelijkheden te vergroten via soortgelijke gemeenschappen in heel Europa. De ondersteuning omvat Nikon’s marktleidende systemen voor confocale microscopie, superresolutiemicroscopie en beeldvorming van hoge beeldvorming. Bovendien zal de geavanceerde beeldanalysedienst op krachtige werkstations met systemen voor gegevensopslag en -beheer worden geleverd.

Nikon Europe B.V. is dankbaar voor de hulp van InnovationQuarter, de regionale economische ontwikkelingsmaatschappij voor de provincie Zuid-Holland, die ons heeft geholpen bij het vinden van de juiste locatie en de communicatie heeft gecoƶrdineerd om het partnerschap met het Leiden Bio Science Park te ontwikkelen.

De officiƫle opening is op 22 september 2021.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: nbil.eu@nikon.com

Share this post