OVBSP sponsort De Buurt


Waar in het verleden nauwelijks iets werd gedaan met een ‘te ontwikkelen locatie’ ontstaat er de laatste jaren een trend om in de aanloop naar een ontwikkeling de locatie een tijdelijke invulling te geven. Dit onder de noemer placemaking of gebiedsontwikkeling; waarin een locatie positief wordt geladen met als resultaat een verbondenheid met de definitieve gebruiker.

Leiden is ook enorm in ontwikkeling met een nieuw Stationsgebied, een continu groeiend Leiden Bio Science Park en een centrum dat zich steeds meer verspreidt. In 2016 maakte de Sleutelstad voor het eerst kennis met een vorm van placemaking, namelijk het concept De Buurt tegenover Leiden Centraal. In 3 maanden tijd schotelde De Buurt haar bezoekers hoogwaardige theatervoorstellingen, een stadsstrand, een sportveld, een evenemententerrein, een retailplein met pop-up shops en een foodcourt met 8 Leidse horecaondernemers voor en niet te vergeten, een bomvol stadsprogramma die alle onderdelen aan elkaar lijmde. 

In 2020 kwam de Buurt terug met een ‘anderhalve meter editie’ in het Pesthuis. Een perfect moment om mensen nog iets van een zomer met activiteiten te bieden en tegelijkertijd het Pesthuis warm te draaien voor de definitieve ontwikkeling. De bijzondere ligging van het Pesthuis, tussen de binnenstad en het Leiden Bio Science Park maakt het niet meer dan logisch om het doel verbinding tussen het LBSP en de stad Leiden te stimuleren. Vorig jaar zijn de eerste stappen gemaakt. Dit jaar, met meer mogelijkheden, zetten we de volgende stap om dit gezamenlijk doel te stimuleren.

De OVBSP adviseert zijn leden om kennis te maken met de Buurt

De Buurt is tot en met 4 oktober 2021 de zomerse hotspot pal achter Leiden CS in het Pesthuis!​

Geniet de hele zomer op het Festival Terras van ijskoude drankjes, overheerlijk eten van Bar Lokaal, ingespeelde Jeu de Boulesbanen en het beste wat Leiden te bieden heeft aan cultuur en entertainment. Van dat laatste kan je ook binnen genieten in theaterzaal het Culthuis. Daarnaast vind je binnen diverse exposities, de Buurtshop met producten van lokale retailers en diverse spellen in onze arcadehallen!
Er zijn ook allerlei verhuur mogelijkheden.

Openingstijden:

  • > Ma t/m wo gesloten
  • DO: 15:00 – 00:00
  • VR: 11:00 – 01:00
  • ZA: 11:00 – 01:00
  • ZO: 11:00 – 22:00

Share this post