OVBSP steunt iGem 2023


PHAse Out

Dit jaar doet het team van Leiden mee met het project ‘PHAse Out’. Hierbij streven we naar het produceren van bioafbreekbare PHA plastics om zo een oplossing te bieden voor wereldwijde plasticvervuiling. Zij willen op innovatieve wijze de bacterie Methylobacterium extorquens AM1 (M. extorquens) genetisch modificeren, waardoor de productie van PHA op grote schaal en milieuvriendelijke wijze mogelijk wordt. M. extorquens kan namelijk groeien op duurzame methanol, een goedkoper en groener alternatief dan de conventionele suikers die tot nu toe worden gebruikt voor PHA-productie.

In het lab zullen zij M. extorquens genetisch aanpassen op drie aspecten. Zo zullen zij onder andere de PHA-synthese optimaliseren, de metabolische belasting verminderen en gebruik maken van efficiëntere extractiemethoden.

Over iGem

iGEM is een synthetische biologie wedstrijd waar meer dan 400 teams van over de hele wereld aan meedoen. Deze competitie daagt studententeams uit om lokale en globale problemen op te lossen door genetisch gemodificeerde organismen te ontwerpen. De grote finale vindt van 2 t/m 5 november 2023 plaats in Parijs, in het fameuze Paris Expo – Porte de Versailles. Hier komen alle teams samen om hun projecten met elkaar én met professionals te delen.

OVBSP steunt iGem

De ondernemers in de Life Sciences & Health sector op het Leiden Bio Science Park het iGem team dit jaar voor het derde jaar op rij.

iGem biedt studenten de gelegenheid om ondernemerschap te ontwikkelen in een onderzoeksproject.

Bas Reichert, voorzitter OVBSP

Hoe kunnen bedrijven iGem helpen?

  1. Een gesprek met u en uw bedrijf, om meer te leren over elkaar.
  2. (Partiële) financiering van onze lab materialen, t.w.v. €3975,-
  3. Financiering van onze teamkleding, t.w.v. €1240,-

Wij gaan hartstikke graag met u in gesprek! Wilt u meer weten?

Neem contact op met het team, via igem@science.leidenuniv.nl of volg ons op de website of social media. Instagram  @igemleiden
LinkedIn    @iGEM Leiden

Share this post