Stagewijzer071 gelanceerd


Ben jij als bedrijf uit de Leidse regio benieuwd bij welke economische opleidingen je een stageplaats kunt aanmelden? Op zowel mbo, hbo als wo niveau? Beantwoord de vragen en je weet het! Match gevonden? Meld de stageplaats meteen aan.

Stages zijn bij veel studies een essentieel onderdeel van de opleiding. De kennis uit de collegebanken wordt toegepast in de praktijk en studenten leren hoe ze moeten functioneren binnen een bedrijf. Maar een stageplaats is niet altijd even makkelijk gevonden. Niet doordat er te weinig stagebedrijven zijn, maar omdat ondernemers en studenten elkaar niet altijd weten te vinden. Zeker bij de economische opleidingen is er geen tekort aan stages, maar een mismatch. De Stagewijzer071 speelt hierop in en helpt ondernemers in hun zoektocht naar de juiste stagiair.

Profijt van goede match

Het idee voor Stagewijzer071 ontstond vanuit de contacten die gelegd zijn tijdens het Stagepact071. Er werd gezien dat ondernemers graag meewerken, maar behoefte hebben aan ondersteuning. Nico Tates, voorzitter van Ondernemend Leiden: ‘We zagen dat er regelmatig een mismatch was tussen ondernemers en studenten. We vonden het belangrijk om bij te dragen aan een oplossing. Daar is deze praktische tool uit voortgekomen die zowel ten dienste staat van ondernemers als van de student. Van een goeie match hebben beiden namelijk profijt’.

Focus op economie

De tool richt zich nu nog op de economische opleidingen op zowel mbo, hbo als wo niveau. Daar is de mismatch op dit moment het grootst. Mocht de methodiek goed bevallen dan kan de tool ook ingezet worden voor andere opleidingen. De stagewijzer is hier te vinden: Stagewijzer071

Share this post