Uitnodiging voor een webinar over de ontwikkelingen in de biowetenschappen en de gezondheidszorg in New York


New York heeft het grootste openbare zorgstelsel van de VS, particuliere zorgcentra van topniveau, veel wereldberoemde onderzoeksinstituten en enkele van de beste universiteiten. Sinds een paar jaar maakt New York City een overgang naar digitale gezondheidszorg en van ziekenzorg naar meer preventieve gezondheidszorg. Er zijn incubator- en acceleratorprogramma’s voor startende en opschalende bedrijven geïntroduceerd, evenals marktmechanismen om particulier kapitaal te ontsluiten. Als gevolg daarvan is in 2019 2,6 miljard dollar durfkapitaal opgehaald voor in New York gevestigde aanbieders van digitale gezondheidszorg.

Alleen al de omvang van de New Yorkse publieke en private gezondheidszorg zou kansen kunnen bieden voor Nederlandse bedrijven die HR, logistieke, ICT of organisatorische oplossingen en medische benodigdheden aanbieden. R&D samenwerking tussen bedrijven en universiteiten/medische centra en financieringsmogelijkheden kunnen even veelbelovend zijn voor Nederlandse (start-up en scaleup) bedrijven, instituten en brancheorganisaties.

Maar hoe werkt het, wat zijn de kansen voor bedrijven uit Nederland en hoe kunnen ze toegang krijgen? Leer dit alles en meer in het webinar van volgende week waarin de Life Sciences & Health sector in New York wordt toegelicht.

Wanneer: Donderdag 17 juni, 10AM EST / 4PM NL
Doelgroep: Nederlandse bedrijven en particulieren actief in LSH-sector
Registratie: Email naar nyc-ea@minbuza.nl

Share this post