“Vergeten” fietsen bij station worden verwijderd

Fietsen bij Leiden Centraal

In coronatijd is er niet gecontroleerd op de maximale stallingstermijn. Op dit moment staan er in de gemeentelijke stallingen nog veel fietsen uit die periode. Hierdoor is er onvoldoende ruimte beschikbaar in de stallingen. De langgeparkeerde fietsen zijn inmiddels gelabeld. Fietsparkeerders kunnen nog tot vrijdag 17 juni hun fiets ophalen. De niet-opgehaalde fietsen worden daarna weggehaald. Zo ontstaat er weer ruimte in de fietsenstallingen.  

Maximale stallingstermijn fietsparkeren gaat weer in op 1 juni

Het is nu echter weer drukker rondom Leiden Centraal. Tijdens corona mochten fietsen langer in de stallingen en rekken staan. Nu fietsforensen weer naar Leiden komen neemt de vraag naar fietsparkeerplekken toe. Daarom start de gemeente vanaf 1 juni weer met de handhaving op de maximale stallingstermijn. Dit houdt in dat fietsen maximaal 14 dagen aaneengesloten op dezelfde plek in het stationsgebied mogen staan.

Fietsparkeerders kunnen hun fiets onder meer kwijt in de rekken rondom Leiden Centraal en de gemeentelijke fietsenstallingen Zeezijde, Lorentz of Taxistandplaats. Als de fietsen 14 dagen aaneengesloten op dezelfde plek staan, worden ze weggehaald. Weggehaalde fietsen kunnen tegen vergoeding opgehaald worden bij de fietsopslag aan de Willem Barentszstraat 20 in Leiden.
Kijk hier voor meer informatie en op  www.leiden.nl/fietsweg.

Share this post