Verkeershinder gedurende drie weken


De rotonde Sylviusweg – Wassenaarseweg wordt vanaf 11 oktober verbouwd.

Het moment is aangebroken om de nieuwe Sylviusweg aan te sluiten op de rotonde bij de Wassenaarseweg. Hiervoor is er een afsluiting nodig op de rotonde ter hoogte van de toegang tot de Sylviusweg. De werkzaamheden beginnen vanaf 11 oktober (na het Leids Ontzet) en duren naar verwachting drie weken.

Verkeerssituatie

  • Er is geen toegang mogelijk tot de Sylviusweg vanaf de Wassenaarseweg.
  • Bestemmingsverkeer Sylviusweg volgt een omleiding. Deze wordt aangeduid met gele borden.
  • Ook de toegang tot de Galileiweg valt binnen het werkgebied en is afgesloten. Bedrijven en organisaties in dit achterliggende gebied, zijn bereikbaar via de J.H. Oortweg > Tinbergenweg > Goliuspad. De rijrichting op het Goliuspad is tijdelijk gewijzigd om dit mogelijk te maken. Bestemmingsverkeer volgt de gele borden met de omleidingsroute.
  • Doorgaand verkeer op de Wassenaarseweg blijft mogelijk. In de week van 25 t/m 31 is de helft van de rotonde afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer dan om-en-om langs de werkzaamheden.

Aanleg fietspad langs Sylviusweg en Trambaan (Fase 4)

Het bestemmingsverkeer in het gebied kan intussen gebruik maken van de nieuwe rijbaan op de Sylviusweg. Er is een tijdelijke aansluiting gemaakt op de Zernikendreef om dit mogelijk te maken. Dit betekent dat er ruimte ontstaat om het fietspad te maken op de plek van de ‘oude rijbaan’. Naar verwachting is het fietspad langs de Sylviusweg en de ‘Trambaan’ eind December klaar.

Share this post