Whatsapp Buurtpreventie van start


Tijdens een bijeenkomst van Facilitair managers en Bedrijfs Hulpverleners (BHV-ers) op 24 november 2022 is een begin gemaakt met de Whatsapp Buurtpreventie op het Leiden Bio Science Park.

Spelregels

  • Gebruik de app groepen alleen voor zakelijke doeleinden. Gebruik de app kort en doelmatig. Dit om te voorkomen dat er discussies of verhaallijnen ontstaan waarbij meldingen (kunnen) ondersneeuwen.
  • Verspreid geen desinformatie! Wees zeker van de melding met name als het gaat om verdachte situaties.
  • Neem nooit zelf acties bij verdachte situaties of vernieling maar meld dit (ook) bij de politie.
  • Met het deelnemen aan de appgroep (en) is je telefoonnummer zichtbaar voor anderen. Het is niet toegestaan (zonder expliciete toestemming) namen en/of telefoonnummers uit te wisselen met mensen buiten de app groep (en)
  • De app groepen worden beheerd door een aangewezen persoon vanuit de ondernemersvereniging. Het aanmelden van personen (naam en telefoonnummer) kan door een sms of whatsapp bericht te sturen naar ‭0681549183‬. Je kunt ook een mail te sturen aan whatsapp@ovbsp.nl
  • Wanneer je besluit niet langer deel uit te willen maken van de whatsapp groep (en) ben je zelf verantwoordelijk “uit de groep” te gaan.
  • Het bestuur (aangewezen persoon vanuit de ondernemers vereniging) is gemachtigd personen uit de whatsapp groep te verwijderen als daar aanleiding voor is.

Het Bio Science Park wordt verdeeld in vier zones. Bij aanmelding wordt je ingedeeld in alle zones. Je kunt er op ieder moment voor kiezen om je uit te schrijven voor zones waar je niet in geïnteresseerd bent.

Incident melden

Wanneer je via de Whatsapp Buurtpreventie een incident wenst te melden, vermeldt dan in ieder geval je naam, bedrijf, straat en huisnummer en omschrijving calamiteit. En indien bekend, welke acties er zijn uitgezet (zijn hulpdiensten inschakeld?)

Meedoen?

Meld je door een sms of whatsapp bericht te sturen naar ‭0681549183‬. Je kunt ook een mail te sturen aan whatsapp@ovbsp.nl en geef aan je 06-nummer, naam, functie, bedrijf, straat en huisnummer.

Share this post