ZES Festival 1 november 2021 op de Beestenmarkt


Bevoorraden zonder uitstoot: Over 3 jaar is het zover!

Vanaf 2025 mag de binnenstad van Leiden alleen nog maar emissieloos bevoorraad worden over de weg, het fietspad en water.

Hoe gaat dit er in de praktijk uit zien? Welke oplossingen zijn er al? Hoe kunnen ondernemers zich erop voorbereiden en wat hebben ondernemers nodig om aan de eisen te voldoen?

Festival

Op 1 november vindt op de Beestenmarkt in Leiden het ZES Festival (Zero Emissie Stadsdistributie) plaats. Voor én door ondernemers. Tussen 16.00 en 19.00 uur kun je je laten informeren en inspireren over wat de invoering van de zero emissiezone in 2025 voor jouw onderneming betekent.

Markt met koplopers

Het ZES Festival vindt van 16.00 tot 19.00 uur plaats op de Beestenmarkt. Het festival bestaat uit een markt en een speakerscorner waar ondernemers uit Leiden en de regio laten zien hoe zij emissievrij vervoer in hun bedrijfsvoering hebben opgenomen, zoals LessGo, Logiconnekt, City Hub en CityBarge.

Programma

  • 16.00 uur – Wethouder Ashley North (Duurzaamheid, Mobiliteit en Beheer Openbare Ruimte) opent het festival
  • 16.15 – 16.45 uur – Speakerscorner
  • 17.00 – 18.00 uur – Wethouder Yvonne van Delft (Werk, Inkomen, Economie en Cultuur)  aanwezig om met ondernemers in gesprek te gaan
  • 18.15 – 18.45 uur – Speakerscorner
  • 19.00 uur – Einde

Meer informatie

Mocht je vragen hebben over het ZES Festival of over de invoering van de zero emissiezone, dan kun je contact opnemen met Eveline Botter, projectleider ZES, van de gemeente Leiden via e.botter@leiden.nl.

Aanmelden

Share this post