Gezondheidszorg


Twee gerenommeerde ziektekostenverzekeraars bieden medewerkers van het Leiden Bio Science Park een aantrekkelijke gezondheidszorg verzekering, met een collectieve korting voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Iedere medewerker van een organisatie die lid is van de OVBSP kan van dit aanbod gebruik maken.

Zorg en Zekerheid

Vanuit de Leidse thuisbasis komt Zorg en Zekerheid op voor de beste zorg bij u in de buurt. Wij kijken verder dan ‘ziek’ en ‘niet ziek’ zijn. Want je goed voelen betekent voor ieder mens iets anders. De ambitie van Zorg en Zekerheid is dan ook om u te helpen de gezondste en gelukkigste versie van uzelf te laten te zijn. Op uw werk en thuis. Met verzekeringen, diensten en initiatieven die ten goede komen aan uw buurt.

Voor 2024 hebben wij goede afspraken gemaakt met OVBSP

Als lid van de Ondernemersvereniging profiteren u en uw gezinsleden van de voordelen van de collectieve zorgverzekering:

 • 10% korting op de premie van de meeste aanvullende verzekeringen
 • tot € 252,- korting per jaar bij een vrijwillig eigen risico van € 500,-

Speciaal als lid ontvangen u en uw gezinsleden bovendien ruime vergoedingen zonder extra kosten in de meeste aanvullende verzekeringen:

 • tandheelkunde: tot € 100,- extra vanaf 18 jaar
 • fysiotherapie: tot 5 extra behandelingen
 • vervangende mantelzorg: minimaal 1 week
 • slaapcursus: € 200,-
 • overgangsadvies: € 150,-
 • mindfulnesstraining: eenmalig € 300,-

Nog meer voordeel bij Zorg en Zekerheid:

 • Geen aparte tandartsverzekering nodig
 • Uniek: tandartsvergoeding delen met partner 
 • Makkelijk betalen en declareren via de app

Wilt u meer informatie over de collectieve zorgverzekering?

Ga naar www.zorgenzekerheid.nl/collectief.
U kunt direct uw premie inclusief de collectiviteitskorting berekenen. Het collectiviteitsnummer van de OVBSP is 14582.
Of bel naar Zorg en Zekerheid: 071 – 582 58 25. Wij helpen u graag!

Overstappen naar Zorg en Zekerheid is gemakkelijk

 • U kunt overstappen tot en met 31 december 2023
 • Zorg en Zekerheid zegt de zorgverzekering die u nu heeft voor u op

Zilveren Kruis

Kies de ziektekostenverzekering die het beste bij u past

Wij vinden gezondheid belangrijk. En om dit te onderstrepen, willen we u helpen bij het maken van de beste keuzes voor je gezondheid. De Ondernemersvereniging en Zilveren Kruis hebben een uitstekende overeenkomst voor een ziektekostenverzekering opgesteld, die ons in staat stelt om u en uw gezinsleden te voorzien van eersteklas opties ziektekostenverzekering die op maat gemaakt zijn voor uw persoonlijke situatie.

Bereken uw premie en schrijf u in

Wilt u precies weten waar u aan toe bent? Kies de ziektekosten verzekering en aanvullende dekking via Zilveren Kruis online op  https://www.zk.nl/ovbsp en het systeem berekent uw discount premie. U kan meteen inschrijven voor uw persoonlijke ziektekostenverzekering.

Nieuwe medewerker?

Bent u een nieuwe medewerker en bent u nog collectief verzekerd bij een andere verzekeringsmaatschappij? In dat geval kan u overstappen naar Zilveren Kruis gedurende het jaar, voordat uw huidige contract afloopt.
Opmerking:  dit moet binnen 30 dagen na de beëindiging van uw arbeidsovereenkomst bij uw vorige werkgever worden geregeld. Uw verzekering start dan op de eerste dag van de maand volgend op uw inschrijving.

Bent u al klant bij Zilveren Kruis?

U wordt omgezet naar uw werkgevers collectieve verzekering op de eerst werkdag. Uw ziektekostenverzekering gaat in op de eerste dag van de maand volgend op uw inschrijving.

Bent u particulier verzekerd bij een andere maatschappij?

Wanneer u niet deelneemt aan een collectieve ziektekosten verzekering bent u particulier verzekerd. In dat geval komt u uitsluitend in aanmerking voor de aangeboden collectieve verzekering met de bijbehorende voordelen, vanaf 1 januari van het komende jaar.

Tip: Overstappen is eenvoudig. Schrijf u in bij Zilveren Kruis binnen 30 dagen voor de afloop van uw huidige betrekking en Zilveren Kruis regelt de overstap van uw huidige ziektekostenverzekering.

Bezoek zk.nl/ovbsp

Meer informatie

Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur op telefoon (071) 751 00 25 of via chat of email op zk.nl/contact.

Bezoek zk.nl

Share this post